5 zaken om te onthouden na de agendabepaling door de KBVB in het matchfixingdossier
Redactie
| 197 reacties

Wat moeten we onthouden na de zitting over de agendabepaling door de KBVB in het matchfixingdossier?

5 zaken om te onthouden na de agendabepaling door de KBVB in het matchfixingdossier

Dinsdag werden de beschuldigden in het matchfixingdossier en hun verdediging opgeroepen in het bondsgebouw om de verdere agenda te bepalen. Het was een bewogen middag, maar wat moeten we daarvan onthouden?

1. De kalender

De kalender zelf natuurlijk. Die gaat als volgt:

16 mei: schriftelijke conclusies neerleggen
18 mei: voetbalmakelaars en tussenkomende partijen pleiten
20 mei: KV Mechelen pleit
21 mei: Waasland-Beveren pleit
25 mei: repliek bondsprocureur
27 en 28 mei: laatste woord vervolgden en tussenkomende partijen

2. Commentaar op die kalender

Zowel de advocaten van Waasland-Beveren en KV Mechelen, de twee clubs die zware straffen werden gevorderd, zijn het niet eens met het snelle verloop van de agenda. "Onze rechten als verdedigende partij worden hier geschonden. De conclusietermijn is veel te kort", waren ze het eensgezind.

3. Tussenkomende partijen

Er waren vijf tussekomende partijen in de zitting. Drie voetbalclubs: Lokeren, Tubeke en Beerschot Wilrijk. De eerste twee omdat hun degradatie ongedaan kan worden gemaakt bij een uitspraak in het nadeel van KV Mechelen en Beerschot Wilrijk. Die laatste omdat er voor hen nog een promotie naar 1A inzit.

Daarnaast kwamen ook twee Mechelse supportersverenigingen tussen: Malinwa-supportersorgaan en KVM-support. Zij zijn aandeelhouders van de club en zetelen in het dagelijkse bestuur van Malinwa.

4. 'Laatste woord' op 27 en 28 mei

Zeer opvallende data, want die vallen net na de wedstrijd (26 mei) tussen de vierde van play-off en en de winnaar van de barragematch in play-off 2. Als KV Mechelen de bekerfinale wint en het krijgt geen Europese licentie door een negatieve uitspraak, dan had de nummer 5 uit play-off 1 die wedstrijd moeten spelen op 26 mei en niet de vierde.

5. Wagner

De bondsprocureur liet zich niet doen door de pleidooien van de verdediging. Hij verantwoordde onder meer de snelle agenda en deed dat in zijn gekende stijl (lees meer)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

 Vriendschappelijk

Nieuwste reacties