Interview Onvergetelijke nacht voor Spurs-fans: "Ben er altijd in blijven geloven" & "Alle goals vielen langs onze kant"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 1 reacties

'Die hard' Tottenham-fan Luc Baert beleefde de miraculeuze ommekeer tegen Ajax in het stadion

Onvergetelijke nacht voor Spurs-fans: "Ben er altijd in blijven geloven" & "Alle goals vielen langs onze kant"

Deze editie van de Champions League stond bol van de spanning en de ommekeer van Tottenham tegen Ajax lag binnen de verwachtingen van de voorgaande resultaten. Wat een wedstrijd moet het geweest zijn voor de Spurs-fans!

Wij kregen er een aan de lijn. “Ik ben er altijd in blijven geloven. Ik wist dat het aartsmoeilijk ging zijn, maar we gaven niet op”, zei Luc Baert in een gesprek met Voetbalkrant.com. Baert is de voorzitter van ‘Flemish Tottenham Hotspur Fanclub’.

Al bekomen van het waanzinnige slot?

Baert: “Nog niet nee. Ik zat in het bezoekersvak en elke goal viel langs onze kant. Soms moet je wat geluk hebben, hé.”

Dat hadden jullie zeker! Lucas Moura is nu de grote held, maar tijdens het seizoen is die niet altijd even bepalend geweest, toch?

Baert: “Klopt. Maar gisteren wel. Zijn snelheid en wendbaarheid zijn echte wapens. Moussa Sissoko, die vond ik echt indrukwekkend. En wij als team, heel de tweede helft. We liepen ze gewoon allemaal voorbij.”

En toch, het had slechter kunnen aflopen. Heb je ooit gedacht: dit halen we niet meer op.

Baert: “Eerlijk? Nee. Ondanks de achterstand zijn we kansen blijven creëren en ervoor blijven gaan. Ik wist dat het aartsmoeilijk ging worden, maar we hadden een goaltje vlak voor of vlak na de rust nodig. Dat kwam er en als je dan die gedrevenheid zag. Zij hadden ook kansen, maar dat waren meer speldenprikken.”

Het zou wat zijn. Tottenham, waarmee altijd gelachen wordt dat ze nooit prijzen pakken, dat straks de hoofdvogel afschiet. De Champions League, stel je voor!

Baert: “Het zal alleszins niet makkelijk worden, want voor mij is Liverpool favoriet. En als je ziet welk parcours we hebben afgelegd… Barcelona en Inter in de groepsfase, Dortmund en Man City daarna…”

Om af te sluiten, ga je opnieuw in het stadion naar de finale kijken?

Baert: “Ik ga er alles aan doen, maar de tickets zullen snel de deur uit zijn. En er geraken wordt ook niet eenvoudig. Net tijdens een verlengd weekend, waarin de tickets duur zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties