Kortrijk baalt: "Alweer laten we het liggen op hét moment"
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk
| 7 reacties

Hannes Van der Bruggen na de nederlaag tegen Charleroi

Kortrijk baalt: "Alweer laten we het liggen op hét moment"
Foto: © photonews

KV Kortrijk zal volgend seizoen niet in de Europa League terechtkomen. De Kerels gingen in eigen huis ten onder tegen Charleroi, dat zondag in Antwerpen mag strijden om dat Europese ticket.

"We kwamen er dicht bij, maar op het beslissende moment lieten we het opnieuw liggen", aldus kapitein Hannes Van der Bruggen na de nederlaag. Dat was ook het geval in de strijd om play-off 1, ook toen werd thuis verloren tegen Charleroi. "Dat was onze laatste hoop op die top-zes inderdaad."

"Het verschil tussen beide teams was klein vanavond. In Charleroi haalden wij het, de terugmatch was frustrerend. Ik vond ook niet dat Charleroi veel uitgespeelde kansen kreeg. Uiteraard moesten wij risico's nemen en kwamen er dan kansen op de omschakeling. Dat kunnen ze uiteraard goed met hun snelheid."

Het grootste verschil was wellicht dat Charleroi aanvalsleider Osimhen zag schitteren, terwijl Avenatti snel uitviel bij Kortrijk. "We weten niet wat het had gegeven mét Avenatti, omdat hij al na twintig seconden uitviel. Christophe Lepoint moest wel wat hoger gaan staan en met Felipe kan je de ploeg wel wat meer laten opschuiven. Maar de sleutel lag vandaag op de flanken, daar waren we iets te steriel."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa League Play-offs - Finale

Nieuwste reacties