Is Felice Mazzu na zes jaar zwoegen bij Charleroi eindelijk klaar voor de stap hogerop?
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 9 reacties

Neemt Felice Mazzu na zes jaar afscheid van Charleroi?

Is Felice Mazzu na zes jaar zwoegen bij Charleroi eindelijk klaar voor de stap hogerop?
Foto: © photonews

Zes jaar is Felice Mazzu aan de slag in de hoogste Belgische voetbalklasse en al even lang wordt hij in verband gebracht met andere clubs. Veel blabla zo bleek, want na Francky Dury is hij de langst dienende coach bij een club uit de eerste klasse.

Nu wordt hij weer genoemd bij Genk en ook KAA Gent passeerde de revue. En zo is er elk jaar wel minstens een club uit de G5 die naar de diensten van de 53-jarige coach. Bij Charleroi slaagden ze er echter telkens in om hem in Henegouwen te houden. Tot nu. Was de 3-2 nederlaag tegen Antwerp het laatste wapenfeit van de immer sympathieke kettingroker?

Hoewel Mazzu het label van defensief ingestelde trainer draagt maakt hij toch aanspraak om bij een topclub aan de slag te gaan, want wat hij bij Charleroi heeft klaar gespeeld is toch niet niks. Hier zijn drie redenen waarom hij de stap hogerop verdient.

Bouwen

De laatste jaren moest Mazzu telkens afscheid nemen van zijn beste spelers. Charleroi heeft een goeie scoutingcel die al vele talenten heeft binnen geloodst. Het probleem, voor de trainer dan toch, is dat die ook weer heel snel met meerwaarde worden doorverkocht.

Even een opsomming van de spelers die hij al zag vertrekken: Rezaei , Neeskens Kebano, Lukebakio, Milicevic, Dewaest, Ndongala, Benavente, Mata, Koulibaly en Baby.

Resultaten

Drie keer haalde Charleroi play-off 1 in de zes jaar onder Mazzu. Niet slecht voor een ploeg die niet tot de G5 behoort. De andere drie jaren werd het play-off 2 en die competitie won het ook twee keer. In de finale ging het wel telkens onderuit.

Spelers beter maken

Felice Mazzu maakt zijn spelers beter en dat is misschien wel de reden dat de club ze met meerwaarde doorverkoopt. Osimhen dit jaar, Lukebakio vorig jaar daarvoor. Hij haalt ook telkens het maximale uit zijn spelersgroep.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties