Bondscoach Nederland vindt België zeker geen topteam: "Ze zijn niet beter dan wij"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 54 reacties

Ronald Koeman vindt dat België niet bij de vijf beste teams van Europa hoort

Bondscoach Nederland vindt België zeker geen topteam: "Ze zijn niet beter dan wij"
Foto: © photonews

Nederland verloor zondagavond de finale van de Nations League met 1-0 van Portugal. Gonçalo Guedes scoorde op het uur de enige goal uit de wedstrijd.

Oranje had het meeste balbezit, maar creëerde amper kansen. Uiteindelijk trapten ze maar vier keer op doel, waarvan één schot tussen de palen.

Aan het zelfvertrouwen van de Nederlanders veranderde de nederlaag helemaal niets.

“We weten waar we vandaan komen, maar weten ook waarin we ons kunnen verbeteren”, vertelde Ronald Koeman achteraf. “Verdedigend en op het middenveld staat het goed. Laten we hopen dat we de komende jaren voorin meer krijgen. Dan winnen we aan creativiteit. Je ziet dat er wel een aantal spelers aan zit te komen voor de aanval, maar het niveau voor Oranje is iets anders dan af en toe een wedstrijd in Nederland spelen.”

“Er was bij ons niet één speler die het verschil maakte. Portugal was ook erg solide als team, maar Bernardo Silva en Gonçalo Guedes zijn heel snel en handig. Die creativiteit misten wij.”

Koeman was blij met het parcours in de Nations League. “We hebben tegen Engeland, Duitsland, Frankrijk en Portugal gespeeld. Dat zijn volgens mij de sterkste landen van Europa. Al hoort Spanje daar misschien ook bij.”

En België, dat toch al een hele tijd op nummer één staat op de FIFA-ranking? “België is niet beter dan wij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties