Leko: "De liefde van het Brugse publiek is meer waard dan een titel"
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 19 reacties

De supporters van Club Brugge zitten voor altijd in het hart van Ivan Leko

Leko: "De liefde van het Brugse publiek is meer waard dan een titel"
Foto: © photonews

In het schandaal rond 'Propere Handen' werd ook Ivan Leko even opgepakt. De reactie van het Brugse publiek na zijn vrijlating liet de Kroaat allerminst onberoerd.

Ivan Leko werd op tien oktober opgepakt en pas de dag nadien opnieuw vrijgelaten. Tijdens de volgende wedstrijd van Club Brugge (thuis tegen Waasland-Beveren) ging het publiek als één man achter de coach staan.

“Dat was een mooi moment”, vertelde Leko aan Sport/voetbalmagazine. “Dat soort herinneringen blijven je heel je leven bij. Het was zo puur… ik heb nooit echt werk gemaakt van de relatie met de fans. Maar op die dag hebben ze mij enorm verrast. Ik heb niet genoeg plaats in mijn hart om al die liefde een plaatsje te geven.”

“Die ontvangst enkele dagen na het slechtste moment uit mijn leven en dan de staande ovatie na de laatste match… Daar ben ik zo trots op. Ik ben een gelukzak dat ik die twee momenten heb meegemaakt”, besefte de Kroaat.

“De liefde van de fans is groter dan een overwinning, groter dan een titel. Als de mensen je die liefde geven, als ze je kiezen als één van hen… dat gevoel is onbeschrijfelijk. Er zijn nooit genoeg woorden om hen daarvoor te bedanken. Het waren twee ongelooflijke jaren. Ik wil alleen het positieve onthouden.”

“Ik ben heel trots op mijn jaren in België. Dit is mijn thuis en ik ben er zeker van dat ik zal terugkomen. Ik ga blijven proberen om het voetbal terug te geven wat het mij gegeven heeft”, besloot Leko.

Leko gaat volgend seizoen aan de slag bij Al-Ain in de Verenigde Arabische Emiraten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties