Dit zijn de meest waardevolle spelers uit de Jupiler Pro League
Simon Wauters
Simon Wauters
| 21 reacties

Deze tien spelers hebben de hoogste marktwaarde in de Jupiler Pro League

Dit zijn de meest waardevolle spelers uit de Jupiler Pro League

De Jupiler Pro League is steeds meer een springplank aan het worden naar de Europese topcompetities. De marktwaarde van de spelers in onze competitie gaat dan ook de hoogte in.

Transfermarkt.de, de website gespecialiseerd in het schatten van de marktwaarde van spelers kwam dinsdag met een update van de Jupiler Pro League. Wij gingen kijken naar de top tien. 

10 Ally Samatta: €12.000.000

Samatta scoorde afgelopen seizoen 32 doelpunten voor Racing Genk. Met geboortejaar 1992 Is hij de oudste speller uit deze lijst, wat zijn marktwaarde uiteraard geen deugd doet. Toch steeg die van negen naar twaalf miljoen euro.

9 Arnaut Danjuma:  €12.000.000

Danjuma maakte in het begin van het seizoen al indruk in de competitie, in de Champions League en bij de nationale ploeg van Nederland, waarmee hij scoorde tegen België.  Zijn marktwaarde was al gevoelig verhoogd naar tien miljoen euro. Daar is nu nog eens twee miljoen bijgekomen.

8 Moussa Djenepo: €12.000.000

Djenepo vertrekt wellicht snel naar Southampton voor twaalf miljoen euro. Meteen ook de marktwaarde van de winger van Standard.

7 Ruslan Malinovskyi: €12.500.000

Ook de afstandsschutter van Racing Genk stijgt in waarde: van tien naar 12.5 miljoen euro. De 26-jarige Oekraïner staat in de belangstelling van onder meer Sporting Lissabon en Spartak Moskou.

6 Victor Osimhen: €13.000.000

Ook Charleroi heeft een speler in de top tien. Osimhen stijgt van 7.5 naar dertien miljoen euro. In januari wezen de Zebra’s al een bod van vijftien miljoen euro van AC Milan af. Verwacht wordt dat de Milanezen deze zomer een tweede poging zullen doen om hem binnen te halen.

5 Razvan Marin: €13.500.000

Ook Marin wordt tot 1 juli nog als speler van Standard beschouwd. De waarde van de Roemeen wordt nu geschat op 13,5 miljoen euro. Dat is één miljoen meer dan wat Ajax betaalde om hem naar Nederland te halen.

4 Yari Verschaeren: €15.000.000

Door het rampzalige seizoen verloren heel wat spelers van Anderlecht aan waarde. Verschaeren is daar uiteraard niet bij. De zeventienjarige middenvelder stijgt van vier naar vijftien miljoen euro. Verschaeren is misschien wel de enige uit deze lijst die in september nog met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid in de Jupiler Pro League zal spelen.

3 Leandro Trossard: €16.000.000

Ook de aanvoerder van Genk gaat er met twee miljoen euro op vooruit. Trossard is nu zestien miljoen waard. Ook hij zou Limburg deze zomer wel eens kunnen verlaten.

2 Wesley Moraes: €20.000.000

Wesley scoorde dit seizoen zeventien keer voor Club Brugge. De Braziliaan stijgt van achttien naar twintig miljoen euro, maar verliest wel zijn titel van ‘meest waardevolle speler van de Jupiler Pro League’.

1 Sander Berge: €22.000.000

Die eer gaat naar Genk-middenvelder Berge. De Noor stijgt van zeventien naar  22 miljoen euro. Berge is onhoudbaar voor Genk, dat meer dan twintig miljoen euro wil vangen voor de speler die het zelf voor twee miljoen euro naar België haalde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties