Kan AA Gent zijn toptalent Jonathan David nog wel behouden?
Arjen T'Sjoen
| 18 reacties

AA Gent-aanvaller Jonathan David doet het uitstekend op de Gold Cup met Canada

Kan AA Gent zijn toptalent Jonathan David nog wel behouden?
Foto: © photonews

AA Gent-aanvaller Jonathan David kent een uitstekend seizoen. Na een prima seizoen met de Buffalo's is hij nu ook aan een fantastische zomer met Canada bezig.

Na een sterke voorbereiding maakte Jonathan David begin vorig seizoen zijn debuut bij AA Gent. Na vier beslissende doelpunten tegen Zulte Waregem, Waasland-Beveren en Lokeren leek toen al een nieuwe goalgetter opgestaan.

Onder Vanderhaeghe verdween David opnieuw, maar met de komst van Jess Thorup raakte de Canadees vast in de ploeg. Dit keer als aanvallende middenvelder of 'valse' negen waarbij zijn techniek, samenspel met Vadis Odjidja en opportunisme voor doel opvielen.

Na een goed seizoenseinde en vier doelpunten in de Play Offs stond David in de belangstelling van enkele clubs uit de Duitse Bundesliga. Deze aanbiedingen werden al snel naar de prullenmand verwezen, manager Michel Louwagie gaf al aan dat zowel hij als Giorgi Chakvetadze AA Gent deze zomer niet zullen verlaten.

Gold Cup

Ook bij Canada doet David het fantastisch. Hij speelde voorlopig zeven interlands waarin hij al negen keer de weg naar de netten vond. Op dit moment is hij zelfs topschutter van de Gold Cup na de groepsfase. Hij scoorde twee keer tegen Martinique, gaf een assist tegen Mexico en maakte een hattrick tegen Cuba. 

Met deze prestaties zal de interesse voor de in New York geboren Canadees alleen maar toenemen. Benieuwd of hij op 1 september nog altijd op de Gentse loonlijst staat. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties