Gelukkige verjaardag Lionel Messi! Een overzicht van zijn fantastische carrière tot nu toe
Nils Wens
| 7 reacties

Een overzicht van het indrukwekkende palmares van Lionel Messi

Gelukkige verjaardag Lionel Messi! Een overzicht van zijn fantastische carrière tot nu toe
Foto: © photonews

Vandaag is een zekere Lionel Messi jarig. De Argentijn wordt 32 jaar. Hij heeft al heel wat mooie momenten beleefd in zijn fantastische carrière en dat bundelen we nu in een overzicht.

Lionel Messi begon zijn carrière bij de jeugd van de Newell's Old Boys tot er bij hem een probleem aan zijn groeihormonen werd vastgesteld. Toen hij 13 jaar werd besloot hij dan om naar de jeugd van Barcelona te trekken. De Spaanse club ging zijn behandeling betalen.

Messi zijn progressie was uitstekend en liep vrij vlot door de jeugdreeksen van Barcelona. In 2004 maakte hij als 17(!)-jarige zijn debuut in de hoofdmacht van FC Barcelona. Sindsdien heeft hij zeer veel geschiedenis geschreven.

Treble

Zijn eerste seizoen zonder kwaaltjes of tussenkomsten was meteen een jaar om nooit te vergeten. In het seizoen 2008-2009 pakte hij namelijk de treble met de Catalanen. In 2009 werd dat ook beloond met de Gouden Bal en "FIFA World Player of the Year".

Daar bleef het niet bij, want hij zou drie opeenvolgende seizoenen de Gouden Bal winnen. In het seizoen 2014/2015 zou hij (voorlopig?) zijn laatste Gouden Bal winnen. Dat was zijn wonderjaar, maar daaover later meer.

Cristiano Ronaldo

Wat natuurlijk niet vergeten mag worden is de eeuwige rivaliteit tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Tussen het seizoen 2011/2012 en het seizoen 2014/2015 was Cristiano Ronaldo altijd de beste en leek Messi in een vormdip, maar daar bracht hij zelf meteen verandering in dankzij een heus wonderjaar. 

We haalden het al even aan, maar het seizoen 2014/2015 was echt een indrukwekkend seizoen van de Argentijn. Hij brak topschutterrecords in de Spaanse competitie en in de Champions League. Goed voor opnieuw een treble met FC Barcelona. Hij zou in dit seizoen ook de finale van het WK halen met Argentinië.

Argentinië

Daarmee komen we aan het enige grote struikelblok van de Argentijn in zijn carrière: zijn land. Hij wil zo graag een prijs pakken met Argentinië, maar dat lijkt maar niet te lukken. Ook nu gaat het weer zeer moeizaam op de Copa América. 

Het zal toch snel moeten gebeuren voor Lionel Messi. Op het volgende WK zal hij namelijk al 35 jaar zijn. De laatste prijs van Argentinië dateert al van 1993. Toen wonnen ze die Copa América. 

Carrière

Het mag misschien een klein minpuntje zijn, de prestaties met zijn Nationale ploeg. Toch heeft Lionel Messi nog altijd een indrukwekkend palmares waar hij nu al op kan terugkijken. Hieronder vinden jullie een tweet met een mooi overzicht van welke prijzen hij allemaal gepakt heeft:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties