Nieuw wrakingsverzoek en pleidooien verplaatst: behandeling matchfixingdossier door BAS blijft heel gedoe
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 169 reacties

Ook wrakingsverzoek ingediend tegen BAS-voorzitter Boes

Nieuw wrakingsverzoek en pleidooien verplaatst: behandeling matchfixingdossier door BAS blijft heel gedoe
Foto: © photonews

De supporters van KV Mechelen hadden eerst al Herman Huygens gewraakt en makelaar Walter Mortelmans deed hetzelfde met Philippe Verbiest. Nadien werd Marc Boes aangesteld als voorzitter, maar ook die heeft nu een wrakingsverzoek aan zijn been. Bovendien werden pleidooien al sowieso verplaatst.

Dat de KVM-fans een wrakingsverzoek hebben ingediend tegen Boes, is geen verrassing. Twee kantoorgenoten van hem zetelen in de Geschillencommissie Hoger Beroep en dat heeft Boes niet aangegeven in zijn onafhankelijkheidsverklaring.

Ook derde wrakingsverzoek succesvol?

Bovendien zou Boes moeten oordelen over een eerder genomen beslissing om de heer Frédéric Carpentier aan te stellen als voorzitter ad interim. Die evaluatie kan Boes moeilijk maken aangezien die beslissing destijds genomen werd door Cyriel Coomans, ook een kantoorgenoot van hem. Het is nu afwachten of de supporters van de kampioen uit eerste klasse B  ook deze keer hun slag thuishalen.

Naast dit alles heeft het BAS sowieso de zittingsdagen met pleidooien verplaatst naar donderdag 27 juni en maandag 1 juli. Bedoeling is om zich zo beter te kunnen voorbereiden op de zaak. Als er door het nieuwe wrakingsverzoek nog meer vertraging wordt opgelopen, bestaat de kans dat er nog geen uitspraak is bij de kalendervoorstelling.

Ultieme deadline pas 15 juli

Dankzij de aanpassing van een artikel uit het bondsreglement hoeft dat nog niet per se problematisch te zijn. Het reglement stelt nu immers dat 'uitslagen van de wedstrijden en de eindrangschikking pas definitief zijn op 15 juli volgend op het einde van het seizoen'.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties