Luis Suarez toonde vannacht weer zijn vreemd kantje: De incidenten met de bijtgrage fratsenkoning op een rijtje
Nils Wens
| 1 reacties

De incidenten met Suarez op een rijtje

Luis Suarez toonde vannacht weer zijn vreemd kantje: De incidenten met de bijtgrage fratsenkoning op een rijtje
Foto: © photonews

Luis Suarez eiste vannacht nog maar eens de hoofdrol op. Hij speelde vannacht met Uruguay tegen Chili en toen hij op doel trapte, had de doelman een goede redding in huis. Opvallend: Suarez klaagde voor handspel. Gek of geniaal?

Het is niet het eerste incident met Suarez. Hij heeft al een heleboel fratsen uitgehaald in zijn carrière. Het begint in het seizoen 2009/2010 bij FC Groningen. Dan kwam hij vooral in het nieuws door zijn schwalbes. Hij kreeg in dat seizoen maar liefst 9(!) gele kaarten en de meeste kaarten daarvan kreeg hij door zijn fopduiken. 

Eén seizoen later speelde hij bij Ajax en ook nu komt hij slecht in het nieuws. Ze speelden tegen Feyenoord en wanneer Pantelic het openingsdoelpunt maakt, vond Suarez er niks beter op dan zijn middelvinger op te steken richting de spits. Hij kwam er met een voorwaardelijke schorsing nog goed vanaf. 

Bijtincident

Weer Eén seizoen later en daar is het bewuste bijtincident. In een duel tussen Ajax en PSV beet Suarez in het sleutelbeen van Bakkal. Zijn bijafdruk stond duidelijk in het lichaam van Bakkal en dus kreeg hij 7 speeldagen schorsing.

Racisme

Wie dacht dat hij erna rustiger ging worden, heeft het mis. In een duel tussen Liverpool en Manchester United, riep Suarez constant 'Negro' naar de Fransman Patrice Evra. Volgens Suarez bedoelde dat "goede vriend", maar daar dacht de FA anders over en dus werd hij aangeklaagd voor zijn racistische uitlatingen. 

Chiellini

Over naar het WK van 2014. Uruguay speelde tegen Italië en in een duel tussen Suarez en Chiellini bijt de spits de centrale verdediger in de schouder. Dat is al de derde keer dat Suarez dat doet na Bakkal en Ivanovic.

Hands

Over naar voorbije nacht, waarbij de Uruguayaan voor een komische noot zorgde in de wedstrijd tussen Uruguay en Chili. De doelman had een goede redding in huis op zijn schot, Maar dat vond hij hands. Dat kan uiteraard niet en even later had hij het zelf ook door. Wat denken jullie over één van de beste spitsen ter wereld? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties