Engeland doet het goed in Europa, maar niet op het EK U21: Waar liep het mis?
Nils Wens
| 0 reacties

De U21 van Engeland deed het niet goed op het EK

Engeland doet het goed in Europa, maar niet op het EK U21: Waar liep het mis?

De U21 van Engeland had veel maar van het EK verwacht dan dat ze nu gehaald hebben. Ze werden derde en dat was niet genoeg om door te stoten naar de volgende ronde.

Het ging niet goed op dit EK voor de Young Lions. Ze zaten in een groep met Frankrijk, Roemenië en Kroatië en ze pakten 1 op 9. De eerste wedstrijd verloren ze met 1-2 van Frankrijk. De match erna gingen ze, ondanks 73% balbezit, met 2-4 de boot in tegen Roemenië. De laatste wedstrijd speelden ze dan weer 3-3 gelijk tegen Kroatië. Door deze resultaten was een vroegtijdige uitschakeling onvermijdelijk.

Vooral defensief leek het niet te lukken voor Engeland deze campagne. Met 9 tegendoelpunten in drie matchen weet je dat er iets niet klopt. Dean Henderson keepte in de eerste wedstrijd ook fantastisch, dus het had zelfs nog erger kunnen zijn. 

Manager Aidan Boothroyd geeft hetzelfde aan. Hij vindt dat er te weinig concentratie was bij de Young Lions en dat ze met zo'n defensieve problemen nooit in de finale van een EK zouden kunnen staan.

Achterin spelen nochtans meer dan degelijke spelers bij de beloften van Engeland. Zo hebben ze met Wan-Bissaka één van de beste rechtsbacks van de Premier League. Hij maakte wel een eigen doelpunt in de eerste wedstrijd, waardoor hij erna werd vervangen door Jonjoe Kenny, een rechtsback van Everton.

Ook centraal achterin staat het met Tomori en Clarke-Salter meer dan stevig. Tomori speelde het afgelopen seizoen bij Derby County, maar werd geleend van Chelsea. Ook Clarke-Salter is een speler van Chelsea en hij werd uitgeleend aan Vitesse. Op links stond Jay Dasilva, een speler van... Chelsea. Ook hij werd uitgeleend het voorbije seizoen. Bristol City was de gelukkige.

Veel potentieel dus achterin bij Engeland, maar als je 9 tegendoelputen krijgt in 3 matchen lijkt er toch geen chemie te zijn tussen de spelers. Dat werd dit EK pijnlijk duidelijk voor de Young Lions. 

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties