Interview Exclusief - Waar voetbalt Poulain volgend seizoen? "Preud'homme heeft me vorige maand nog gecontacteerd"
Alexandre Fiammetti
Alexandre Fiammetti
| 11 reacties

Een exclusief gesprek met Benoit Poulain over zijn toekomst

Exclusief - Waar voetbalt Poulain volgend seizoen? "Preud'homme heeft me vorige maand nog gecontacteerd"

Benoit Poulain is weldra einde contract bij Club Brugge en kan dus gratis overstappen naar een club naar keuze. Pro League of toch het buitenland, de Fransman overweegt zijn opties.

Gratis, ervaren en succesvol in het verleden: het profiel van Benoit Poulain wekt interesse op bij meerdere clubs. "Ik wil rekening houden met het sportieve en het familiale aspect", vertrouwde de in Nîmes geboren verdediger ons toe.

Europees voetbal

"Ik ben er nu 31 en ik verwacht dat ik nog minstens twee jaar top kan zijn op mentaal en op fysiek vlak. Mijn voorkeur gaat uit naar een ambitieus project, vandaar dat ik al meerdere aanbiedingen van kleinere clubs uit grote kampioenschappen heb geweigerd."

"Ik heb zin om nog eens in Europa te spelen. Dat zijn uitzonderlijke matchen waar elke voetballer van droomt", aldus Poulain die met Club Brugge twee Champions League-campagnes heeft gespeeld.

Ook een club uit de Belgische competitie is een optie voor de voormalige verdediger van Kortrijk. "Een club uit de G5 dan wel. Michel Preud'homme, die ik goed ken van bij Brugge, heeft me vorige maand nog gecontacteerd. Standard is een club die bovenin meedraait en die ambitie toont, dat staat me wel aan."

"Daarna was er geen contact meer. Ik weet ook dat Antwerp centraal achterin iemand nodig heeft. Jelle Van Damme heeft niet verlengd en Dino Arslanagic zou voor een transfer naar Turkije staan", aldus de verdediger die ook open staat voor de Ligue 1.

Fitnesscoach

"Een terugkeer naar Frankrijk? Dat kan. Zo zou ik nog dichter bij mijn familie zijn. Als ik al de ervaring uit mijn carrière kan teruggeven aan Nîmes, de club van mijn hart... ", begon Poulain al te dromen.

De laatste optie: een lucratief contract in een exotische competitie. "China zal het niet worden denk ik. Maar een goed contract in het Midden Oosten, waar ik toch meer banden mee heb, waarom niet? Wat het ook wordt, ik ben aan het werk met een fitnesscoach zodat ik me snel bij de volgende groep kan aansluiten", besloot de Fransman. 

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties