Beerschot stelt KBVB in gebreke en vraagt UEFA om actie te ondernemen
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 158 reacties

Beerschot legt zich niet zomaar neer bij de beslissing van het BAS

Beerschot stelt KBVB in gebreke en vraagt UEFA om actie te ondernemen
Foto: © photonews

Beerschot is van plan om de KBVB in gebreke te stellen voor geleden schade als het volgend jaar niet in 1A mag uitkomen. Daarnaast vraagt het de UEFA om actie te ondernemen na de uitspraak van het BAS in de matchfixingzaak rond KV Mechelen.   

Pierre François bevestigde dat Beerschot volgend jaar sowieso in 1B zal uitkomen. Beerschot eist van de KBVB dat het volgend jaar in 1A mag uitkomen. In het andere geval dien het een schadeclaim in.

“Beerschot heeft donderdag officieel gevraagd aan de KBVB om in het seizoen 2019-2020 in de afdeling 1A uit te komen, waar zij recht op heeft bij schuldigverklaring van KV Mechelen aan competitievervalsing”, zegt Thomas Gillis, advocaat van Beerschot aan Belga.

“Over het schuldig zijn aan matchfixing door de vervolgde bestuurders van KV Mechelen en de toerekening aan de club bestaat al geruime tijd niet de minste twijfel meer. De verplichte sanctie van degradatie is al evenmin voor discussie vatbaar. De beslissing die het BAS woensdag bekendmaakte, is een kaakslag voor ons voetbal en bij uitbreiding voor onze volledige sport.”

“Beerschot heeft donderdag dan ook aan de UEFA gevraagd haar verantwoordelijkheid op te nemen, actie te ondernemen en te tonen dat het haar menens is in haar harde strijd tegen het fenomeen matchfixing. Tenslotte heeft de club de KBVB in gebreke gesteld voor de enorme financiële schade die zij zou leiden indien zij inderdaad niet in de hoogste afdeling zou mogen uitkomen tijdens het seizoen 2019-2020”, besloot Gillis. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties