Doku, het jaar van de doorbraak? Uniek profiel in de groep van Kompany
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 22 reacties

Jérémy Doku is de enige met pure snelheid in de kern van Anderlecht

Doku, het jaar van de doorbraak? Uniek profiel in de groep van Kompany
Foto: © photonews

In Youth we Trust, Vincent Kompany heeft het in zijn beleidsverklaring intern verschillende keren aangehaald. Hij wil de jeugd alle kans geven zich te ontplooien door hen te omringen met kwaliteit en ervaring. Voor Jérémy Doku is dit alvast het jaar waarin hij zich wil bewijzen.

En hij is goed bezig. Woensdag in Lissabon vroegen verschillende huisjournalisten van Benfica zich af wie die sneltrein op de flank van Anderlecht was. De 17-jarige winger ging keer op keer zijn tegenstander voorbij. Soms nog wat wild bij zijn voorzetten, maar toch wel een enorm wapen.

Toen Marc Coucke snel na zijn aanstelling als voorzitter het contract van zes jonge talenten bekendmaakte, was het belangrijkste daarbij dat Doku had getekend. Want half Europa zat toen al achter hem. Qua pure snelheid denken we niet dat er iemand in de paars-witte kern nog maar in zijn buurt komt. Vorig seizoen kreeg hij - ondanks de malaise - niet voluit zijn kans. "Je moet hem niet in de voet, maar in de ruimte aanspelen", klonk het toen intern bij Anderlecht, bij de mensen die hem het best kennen. 

Punten gescoord

Maar in een slechtdraaiende ploeg werd hij bij zijn weinige kansen zo niet gebruikt. Tegen Benfica was duidelijk al beterschap te zien. En hij ging ook zijn man voorbij met zijn acceleratie vanuit stilstand. Het zal Kompany alvast niet ontgaan zijn. 

Voor de rest heeft hij geen enkel soortgelijk profiel tot zijn beschikking: razendsnel en met een actie. De manager wil dan wel op de helft van de tegenstander spelen, maar een goeie counter is ook nooit te versmaden. Hij heeft dan ook punten gescoord in de voorbereiding. Het jaar van de doorbraak? Het zit eraan te komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties