Hoge verwachtingen rond 19-jarige jeugdinternational: "Dit leek me de beste keuze"
Redactie
| 1 reacties

Xian Emmers naar Waasland-Beveren: klaar voor het grote werk

Hoge verwachtingen rond 19-jarige jeugdinternational: "Dit leek me de beste keuze"
Foto: © SC

Vier jaar opleiding in De Laars en nu debuteren in de Jupiler Pro League. Voor Xian Emmers (19) begint het echte werk nu pas. Bij Waasland-Beveren moet de middenvelder één van de blikvangers worden.

Emmers is klaar voor A-ploegvoetbal. Zijn lichaam is gehard in Italië, waar hij bij Inter in één van de beste jeugdopleidingen van het land zat. Maar nu wou hij spelen en hij koos dus voor de Freethiel. "Omdat ik het op dit moment belangrijk vind om veel minuten te maken”, klinkt het in HLN

“En dan lijkt dit me de beste keuze. Ik ben heel blij, voelde meteen de steun van heel de club. Het bestuur, de trainer: ze wilden mij ook écht graag. De eerste indrukken hier zijn ook superpositief. Waasland-Beveren lijkt me een heel familiale club, ja, het gevoel is meteen goed. Ik ga me hier snel thuisvoelen denk ik.”

Emmers moet voor de creatieve impulsen gaan zorgen op het middenveld. “Ik heb een zestal weken stilgelegen, waarin ik enkel individueel trainde. Geef me dus wat tijd alsjeblief. Maar de honger is enorm, ik kan niet wachten om de groepstrainingen aan te vatten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties