Reactie Kampioenenmaker Tainmont al vroeg op de afspraak en is zich bewust van deadline voor de bond

Kampioenenmaker Tainmont al vroeg op de afspraak en is zich bewust van deadline voor de bond
Foto: © photonews

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Clément Tainmont werd ruimschoots gelauwerd nadat hij in maart KV Mechelen kampioen maakte met een rake knal in de dubbele titelmatch tegen Beerschot. Ook in het nieuwe seizoen heeft Tainmont de weg naar doel al gevonden. De Fransman kijkt evenzeer uit naar wat nu juist de nieuwe kalender wordt.

Tainmont opende woensdag zijn rekening in Eppegem. Zijn 2-3 was toch niet onbelangrijk in een wedstrijd die uiteindelijk met 2-4 gewonnen werd. "Het is tof om al te scoren, ook al zijn het nu nog maar vriendschappelijke wedstrijden. Maar we stellen ons professioneel op en het is goed voor het vertrouwen."

We moeten ook respect hebben voor amateurclubs 

Clément Tainmont

In de oefenmatch tegen kleinere ploegen vallen de speelomstandigheden wel af en toe tegen. Tainmont wil daar zeker geen excuus in zoeken als het eens zou tegenvallen. "We staan aan het begin van het seizoen. Dan is het gras nog niet onderhouden en dergelijke. We moeten ook respect hebben voor deze amateurclubs. We moeten steeds het maximum geven en met die intentie ons spel vorm geven."

Ondertussen moeten er nog altijd pleidooien plaatsvinden voor het BAS, laat staan dat er al een uitspraak zou zijn. Op vijftien juli komen de uitslagen van het voorbije seizoen definitief vast te liggen. Kan KVM de zaak over die datum heen tillen? "Ik heb gehoord dat vijftien juli de deadline is voor de bond. Dit hangt nu al sinds oktober als een last op onze schouders."

Wij hebben als spelers het nodige gedaan 

Clément Tainmont

Desondanks blijft de spelersgroep er behoorlijk sereen mee omgaan. "Het is niet zo dat elke speler er gestresseerd door is. We blijven alles geven. Als we in 1B moeten blijven, zou dat wel zwaar zijn. Wij hebben als spelers het nodige gedaan. Het is nu afwachten of er een uitspraak komt in het voordeel van de club."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties