Berrier praat over zijn gedwongen stop: "Die beelden van Anthony Van Loo, dat wou ik mijn vrouw besparen"

Berrier praat over zijn gedwongen stop: "Die beelden van Anthony Van Loo, dat wou ik mijn vrouw besparen"
Foto: © photonews

Franck Berrier heeft noodgedwongen een nieuw leven moeten beginnen. Een jaar geleden werd er een hartprobleem vastgesteld en moest hij een punt zetten achter zijn actieve carrière. "Ik wou niet sterven op een voetbalveld."

Berrier zijn hartspier werkt niet meer goed. “Vermoedelijk had ik ooit een virale ­infectie en installeerde dat virus zich op mijn hartspier. Daardoor werkte die spier nog maar aan 37 procent. Genoeg om te leven, maar bij grote inspanningen ­riskeer je een hartaanval. Tijdens het sporten heb ik nooit iets gemerkt - conditioneel was ik één van de besten - maar hoeveel wielrenners zakken plots niet in elkaar? Ik wil niet sterven op een voetbalveld", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Op zijn 34ste wou hij het risico niet meer lopen. "Als ik 22 jaar was geweest, had ik tien cardiologen geraadpleegd om een ­oplossing te vinden. Desnoods met een defibrillator. Maar nu wachtte ik drie maanden en omdat de kwaal toen niet verbeterd was, stopte ik met voetballen. Op mijn 34ste had ik een mooie carrière gekend. En ik heb een gezin. Zie je nog de beelden van Anthony Van Loo voor je toen die een hartstilstand kreeg? Dat wilde ik mijn vrouw besparen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties