Ex-speler Ajax verpest competitiedebuut Marin, Musonda krijgt speelminuten bij Vitesse

Simon Wauters
| 5 reacties

Ajax is er voor het derde jaar op rij niet in geslaagd te winnen op de openingsspeeldag van de Eredivisie. Op het veld van Vitesse werd het 2-2.

De bezoekers begonnen met Razvan Marin (ex-Standard) en Donny van de Beek (fel in de belangstelling van Real Madrid) op het middenveld. Lasse Schöne (op weg naar Genoa) zat op de bank.

Matúš Bero bracht Vitesse na een kwartiertje op voorsprong. Van de Beek maakte op het half uur gelijk, maar tien minuten ver in de tweede helft maakte Riechedly Bazoer er 2-1 van. Bazoer speelde in het verleden 71 wedstrijden voor de Amsterdammers.

Een kwartier voor tijd maakte Dušan Tadic nog gelijk en vijf minuten voor tijd moest Bazoer naar de kant na een tweede gele kaart op vier minuten tijd. Even voordien was Charly Musonda ingevallen bij Vitesse.

Ajax kon niet meer profiteren van het numerieke overwicht en begint dus met een valse noot aan de nieuwe competitie.