Ajax en Marin maken brandhout van FC Emmen, Twente wint bizarre partij tegen Groningen

Simon Wauters

Na het gelijkspel op de openingsspeeldag, heeft Ajax op speeldag twee wel gewonnen. De Amsterdammers haalden het eenvoudig van FC Emmen.

Ajax won met 5-0. Razvan Marin (ex-Standard) stond opnieuw in de basis nadat hij voor de wedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen PAOK op de bank had moeten plaatsnemen.

Real Madrid-target Donny van de beek scoorde net voor het half uur was verstreken de 1-0. Meteen ook de ruststand.

Kort na de rust verdubbelde Hakim Ziyech de score. Eigenlijk besliste hij toen de wedstrijd al. Via Dusan Tadic (66’) en Klaas-Jan Huntelaar (80’ en 88’) werd het uiteindelijk nog 5-0.

Emmen kon op geen enkel moment een vuist maken en slaagde er niet één keer in binnen het kader te trappen. Ajax trapte uiteindelijk 32 keer op doel en twaalf keer binnen de palen.

Groningen – Twente

Eerder op de avond won Twente met 1-3 op het veld van Groningen. De thuisploeg verloor in de slotminuten van de eerste helft zowel Ramon Lundqvist (41’) Mike te Wierik (45+2’) met rood. Halverwege stond het nog 0-0.

Na de pauze buitte Twente het numerieke voordeel uit. Keito Nakamura (55’) en Aitro Cantalapierdra (70’) brachten de Tukkers op 0-2. Groningen prikte zowaar nog tegen via Ritsu Doan (84’), maar in de zesde minuut van de extra tijd legde Haris Vuckic de 1-3 eindcijfers vast.