UPDATE: Geen transfer voor KV Kortrijk, Italiaanse doelman maakt de overstap niet

Hannes Van Gael
Arjen T'Sjoen en Hannes Van Gael
| 2 reacties
UPDATE: Geen transfer voor KV Kortrijk, Italiaanse doelman maakt de overstap niet

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk heeft met Sebastien Bruzzese maar een doelman in de rangen die enige ervaring op het hoogste niveau heeft. Een nieuwe keeper zou dus geen overbodige luxe zijn.

Dat beseffen de Kerels zelf ook en daarom staat een nieuwe doelman bovenaan op hun verlanglijstje. Een van de targets is Simone Scuffet. Volgens Het Laatste Nieuws zit Kortrijk met Udinese rond de onderhandelingstafel om een overgang af te ronden.

Concurrentie in doel

Scuffet (1m93) is 23 jaar en doorliep alle jeugdreeksen van de Italiaanse nationale ploeg. Hij is eigendom van Udinese en werd het afgelopen halfjaar uitgeleend aan het Turkse Kasimpasa. Hij kwam tien keer in actie in de Süper Lig en slikte daarin 24 tegendoelpunten. Ook bij Udinese stond hij in het seizoen 2018-2019 negen keer onder de lat.

Bruzzese is de eerste doelman van KVK en zijn grootste concurrent, Jarno De Smet (20), heeft nog geen wedstrijdminuten op het hoogste niveau op zijn teller staan. Extra concurrentie in doel zou dus geen slechte zaak zijn voor de ploeg van Yves Vanderhaeghe.

UPDATE: De transfer van Scuffet gaat volgens Het Laatste Nieuws niet door. Verder zal ook Papa Gueye van het Noorse Aalesunds niet aangetrokken worden. De Kerels moeten dus blijven zoeken naar versterking. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties