Origi valt laat in bij Liverpool, maar heeft al wel zijn eerste prijs beet na strafschoppen

Hannes Van Gael

In het duel tussen de winnaar van de Champions League en de winnaar van de Europa League heeft die eerste aan het langste eind getrokken. Liverpool klopte Chelsea wel pas na strafschoppen.

De wedstrijd kende na 120 minuten dus nog geen winnaar. Mané wiste vlak na de pauze de openingstreffer van Giroud uit en in de verlengingen kwam Liverpool op voorsprong. Opnieuw was het de Senegalees, die Origi op de bank hield, die raak trof. De Rode Duivel viel pas in in minuut 103.

Geen grootse rol voor onze landgenoot zoals in de Champions League zelf dus, maar na de 2-2 van Jorginho mocht hij zich wel opmaken voor een penalty in de strafschoppenreeks. Origi faalde niet en dat kon ook gezegd worden van Salah, Alexander-Arnold, Fabinho en Firmino.

Ook bij Chelsea verliep de reeks vanop elf meter aanvankelijk foutloos. Pas bij de vijfde speler die trapte liep het fout. Adrian redde de inzet van Abraham met een beenveeg en de spelers en staf van Liverpool stormden op hun doelman af. De eerste trofee van het prille seizoen was een feit.