Aduriz verstevigt record en zet voet naast Messi

Simon Wauters

Atletic Bilbao won vrijdagavond met 1-0 van Barcelona. Aritz Aduriz scoorde in de slotfase het enige doelpunt uit de wedstrijd.

De Spaanse veteraan stond nog maar één minuut op het veld toen hij uitpakte met een heerlijke omhaal. De 38-jarige spits verstevigde zo zijn status als ‘oudste doelpuntenmaker van Bilbao’.

Hij scoorde ook voor het vijftiende seizoen op rij in Spanje. Een record dat hij enkel moet delen met… Lionel Messi. Die stak zijn neus aan het venster in het seizoen 2004-2005 en scoorde op 1 mei 2005 zijn eerste en enige doelpunt van dat seizoen in minuut 91. Drie minuten nadat hij het veld was ingekomen.

Messi ontbrak vrijdag nog door een lichte blessure. Het hoeft uiteraard geen twijfel dat hij één van de volgende weken zijn eerste goal van het seizoen maakt en dus een zestiende seizoen op rij scoort.