Westerlo wint vlot van Roeselare na weergaloze eerste helft
Nils Wens
| 10 reacties

Westerlo heeft met 4-1 gewonnen van Roeselare

Westerlo heeft vanavond vlot de maat genomen van Roeselare. Het werd 4-1. Zowel Biset als Brüls scoorde tweemaal. Door deze overwinning blijft Westerlo knap leider met 9 op 9.

De eerste helft begon uitstekend voor Westerlo. Een knappe hoekschop kwam tot bij Soumah en die hield goed het overzicht. Hij kopte de bal terug tot bij Biset en hij maakte het met zijn ervaring af: 1-0.

Toch kon Westerlo niet lang genieten van die voorsprong. Westerlo kreeg een hoekschop van Roeselare niet goed weg en zo kwam de bal tot bij Vanbelle. Hij haalde van buiten de zestien uit, maar doelman Özer was kansloos. Zo stonden de bordjes weer gelijk.

Daarna was het al Westerlo wat de klok sloeg en na twintig minuten werd het beloond. Petrov werd neergehaald in de zestien en dus mocht Brüls aanleggen voor de penalty. Biebauw ging naar de juiste hoek, maar hij was toch geklopt.

Biset

Westerlo bleef doorduwen en al snel stond het 3-1. Een heerlijke voorzet van Brüls kwam opnieuw tot bij Biset en de centrale verdediger trapte zeer beheerst binnen. Het was al de tweede van de avond voor Biset.

Brüls kon uiteraard niet achterblijven en ook hij maakte nog voor de rust de 4-1. Opnieuw een penalty en hij schoot in dezelfde hoek als de eerste. Biebauw koos de andere kant, dus hij was kansloos.

Het werd ook nog bijna 5-1 voor de rust, maar een kans van Deschryver ging over. Beide ploegen gingen dan ook met een 4-1 naar de kleedkamers. De spelers van Roeselare kregen ongetwijfeld een flinke bolwassing, want ze werden helemaal weggespeeld.

Tweede helft

Vroeg in de tweede helft kreeg Westerlo opnieuw een hoekschop. Deze keer stond Brüls niet achter de bal, maar wel Petrov. De spits trapte hard op Biebauw.

In de tweede helft was heel wat minder te beleven. Westerlo was tevreden met de 4-1 en Roeselare kwam niet echt meer aan het doel van Özer. Abrahams kwam nog dicht bij de 5-1, maar Biebauw bokste  de bal weg. Even later was de snelle flankaanvaller daar weer, maar ook dan ging Biebauw goed plat. Ook invaller Gboho kwam er nog dicht bij, maar een doelpunt zat er niet meer in.

Daar bleef het ook meteen bij. Door deze overwinning blijft Westerlo leider met 9 op 9. Roeselare heeft het moeilijk en hangt onderin met 1 op 9.