📷 Prachtige supportersactie in Bundesliga: ode aan overleden fans bij entrée op hoogste niveau
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Overleden supporters Union Berlin geëerd bij debuut in Bundesliga

📷 Prachtige supportersactie in Bundesliga: ode aan overleden fans bij entrée op hoogste niveau
Foto: © photonews

Sommigen ploegen doen er wel erg lang over om op het hoogste niveau te geraken en als het dan eindelijk lukt, is de voldoening eens zo groot. En brengt het ook tal van emoties met zich mee. Dat is alvast het geval bij de supporters van Union Berlin.

De vorige tien jaar was Union Berlin actief in de Tweede Bundesliga, maar het voorbije seizoen promoveerde het onverwacht op het hoogste niveau. Voor het eerst in hun geschiedenis mogen de rood-witten zich meten met de grote jongens.

De supporters van Union koesteren het moment, maar zijn ook diegenen die het niet meer mochten meemaken niet vergeten. Voor aanvang van het debuut van de club in de Bundesliga waren naast de talrijke rood-witte sjaals ook afbeeldingen te zien van gestorven supporters die hun ploeg jarenlang gesteund hebben. Net als zij die deze dag wel mochten beleven.

Wel meteen zware nederlaag

Op sportief vlak is er wel nog werk aan de winkel. De ploeg uit de Duitse hoofdstad verloor in eigen huis kansloos met 0-4 van Red Bull Leipzig. Maar dat is in geen geval wat de meeste aandacht trok.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties