Beerschot-icoon Messoudi na de wrange breuk: "Zo wil ik niet stoppen, ik ga sowieso nog een jaar door"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 3 reacties

Mo Messoudi hangt de voetbalschoenen nog niet aan de haak

Beerschot-icoon Messoudi na de wrange breuk: "Zo wil ik niet stoppen, ik ga sowieso nog een jaar door"
Foto: © photonews

Mo Messoudi speelde in totaal zeven seizoenen voor Beerschot. Het jeugdproduct van Het Kiel kreeg echter deze zomer te horen dat zijn contract niet verlengd zou worden en dat hij in tussentijd niet meer mocht meetrainen. Maar hij wil het einde van zijn carrière zelf bepalen.

Messoudi onderhoudt momenteel zijn conditie individueel. De 35-jarige aanvallende middenvelder hangt de voetbalschoenen echter nog niet aan de wilgen. "Ik ga sowieso nog een jaar voetballen", vertelt hij ons. "Tegen het eind van deze week mag je meer nieuws verwachten. Momenteel kan ik er nog niets over zeggen."

Het einde bij Beerschot laat toch ergens een wrang gevoel achter. "Het is wel spijtig, maar ik verschiet er niet van. Ik heb van veel mensen in en rond de club toffe steunberichten gekregen nadat bekend werd dat ik niet meer mocht meetrainen. Een paar mensen - misschien wel passanten bij de club - hebben er anders over beslist."

Dat analistenwerk kan me van pas komen in mijn trainerscarrière

Of het 1B wordt of iets anders, zal dus later duidelijk worden. Maar de goesting is er zeker nog... "Kijk, ik wil op deze manier niet stoppen. Vorig seizoen speelde ik heel weinig, terwijl ik het seizoen ervoor nog één van de beteren van de reeks was. Ik wil nog één seizoen volledig voetballen."

Maar intussen zit hij ook niet stil. Als analist verdient hij steeds meer zijn sporen. "Die analyses voor Extra Time, daar kruipt toch wel wat werk in, plus nog voor Proximus en Sporza. Intussen ben ik ook bezig met mijn trainersdiploma en dat analistenwerk kan me daar later wel van pas in komen. Ik rond eind dit jaar mijn UEFA B af en dan begin ik aan UEFA A. 't Is wel leuk met mannen als Sven Kums, Olivier Deschacht, Frank Boeckx... in die cursus."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties