De Laet maakt sterk Europees debuut: "Niet zijn positie? Dat ben ik niet met je eens"

De Laet maakt sterk Europees debuut: "Niet zijn positie? Dat ben ik niet met je eens"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 30-jarige leeftijd maakte Ritchie De Laet donderdag zijn Europees debuut. Vreemd voor een jongen met zo'n bagage. Maar hij gaf Laszlo Bölöni alvast een nieuwe optie voor zijn getormenteerde verdediging.

De eerste 70 minuten van De Laet als centrale verdediger waren fantastisch. Niet dat hij uitpakte met technische capriolen, integendeel zelfs. Maar zonder De Laet had de schade de eerste helft groot kunnen zijn. Vooral de linkerflank van Antwerp werd constant overlopen. 

"Verrassend? Nee, voor mij niet", lachte Bölöni. "Ik wist dat hij dat kon. Hij was heel kalm en heel present in de luchtduels. Ik weet wel niet waarom je net hem eruit pikt. Maar ja, hij deed het goed. Dat het niet zijn positie is? Daar ben ik het niet mee eens. Ik denk dat het wel zijn positie is. Maar volgende week zal ik hem misschien toch rechtsback moeten zetten."

De Laet zelf ziet het alvast wel zitten centraal. "Het leek inderdaad alsof ik de ballen naar mij toe zoog. Volgende week rechtsback? Robbe Quirynen kan dat ook. We zullen zien wat de trainer beslist."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties