Financiële kater voor Gent? 'Er is liefst 3,3 miljoen euro verlies gemaakt'
Arjen T'Sjoen
| 340 reacties

De vennootschap die het stadion tot voor kort beheerde maakte 3,3 miljoen euro verlies

Financiële kater voor Gent? 'Er is liefst 3,3 miljoen euro verlies gemaakt'
Foto: © photonews

Enkele jaren geleden verliet AA Gent het Jules Ottenstadion voor de Ghelamco Arena. Sportief beleefde het al heel wat successen in het nieuwe stadion, maar de financiële situatie ziet er een pak minder rooskleurig uit.

De recent ontbonden vennootschap nv Buffalo maakte de voorbije jaren een verlies van liefst 3,3 miljoen euro. Dit brengt de boekhouding van het Stadsontwikkelingsbedrijf Gent (SoGent) serieus in de problemen. Het is onduidelijk op welke manier de verliezen zullen opgevangen worden. Er is intussen al een aangetekende brief gestuurd naar voormalige schepenen Christophe Peeters (Open VLD) en Resul Tapmaz (Sp.a). Peeters en Tapmaz waren respectievelijk gedelegeerd bestuurder en voorzitter van de cvba Arteveldestadion, de vennootschap die verbonden was met de nv Buffalo.

Schepen van Stadsontwikkeling Sami Souguir (Open VLD) reageerde intussen op de zaak: "Op dit moment weten wij niet waar die zware verliezen vandaan komen en hoe dat zal wegen op het budget van onze stad", reageerde Souguir bij Het Laatste Nieuws. Hij werd eerder al eens uitgenodigd door een delegatie van de cvba Arteveldestadion, maar toen kreeg hij naar eigen zeggen geen duidelijke uitleg.

Meer problemen

Daarnaast verkocht de nv Buffalo ook een parking aan de cvba Arteveldestadion voor vier keer minder dan de oorspronkelijke waarde. De stad Gent verloor op die manier nog eens een bedrag van ongeveer 800.000 euro. “Het is ook daar erg onduidelijk hoe de vork aan de steel zit”, zei Souguir. Het Gentse stadsbestuur moest dus via een aangetekend schrijven opheldering vragen over de financiële toestand van een vennootschap waar ze zelf jarenlang de dienst heeft van uitgemaakt.

Volgens Christophe Peeters (Open VLD), voormalig schepen van Financiën en op dit moment gedelegeerd bestuurder van cvba Arteveldestadion, is er niks aan de hand. Ook hij reageerde bij Het Laatste Nieuws intussen: "Het gaat om studiekosten en kosten voor afbraakwerken. Op lange termijn zal er fors winst gemaakt worden, die het huidige verlies compenseren." Het is voorlopig onduidelijk of die kosten gedragen zouden worden door de stad, AA Gent of Ghelamco. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties