Is de beste speler ter wereld momenteel een Belg? "Daar moet ik gelukkig niet over oordelen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 36 reacties

Kevin De Bruyne was weergaloos tegen Schotland

Is de beste speler ter wereld momenteel een Belg? "Daar moet ik gelukkig niet over oordelen"
Foto: © photonews

Is de beste voetballer van het moment een Belg? De vraag brandt op ieders lippen, want hoe Kevin De Bruyne aan het seizoen begonnen is, daarvoor ontbreken de superlatieven. Bij Manchester City én bij de Rode Duivels. Gisteren nog met drie assists en een goal tegen Schotland.

De Bruyne gaf weer een masterclass passing weg. Hij zit aan 32 assists bij de Duivels. "Hoeveel assists ik heb? Ik schat dat ik rond de dertig zit. Het is allemaal mooi. Als je carrière erop zit, kan je achteraf kijken wat je hebt gedaan. Maar op dit moment wil ik gewoon wedstrijden winnen.Hoe sneller dat we dat doen, hoe beter. Dat kan voor de rest van het seizoen ook heel belangrijk zijn", reageerde hij bij Het Nieuwsblad.

Deze keer stond hij op de positie van Eden Hazard. "Mijn positie op het veld maakt helemaal geen verschil. Als ik lager sta, kan ik andere dingen doen. Ik maak me daar niet druk in. Natuurlijk kijken mensen naar statistieken en cijfers. Dat is tegenwoordig in. Maar voor mij zijn die niet belangrijk."

De beste?

Op de vraag of hij momenteel de beste speler ter wereld is, liet hij het antwoord aan de buitenwereld. “Daar moet ik gelukkig niet over oordelen. Ik moet gewoon goed spelen. Ik ben gewoon content. Ik voel me goed. Ik heb nu al veel wedstrijden gespeeld en begin in mijn ritme te komen. Dat is belangrijk, want er zijn nog veel wedstrijden te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties