Anderlecht blaast stadiondossier nieuw leven in met andere locatie: "Vermijden dat het zoals in Brugge gaat"
Redactie
| 71 reacties

RSC Anderlecht wil zo snel mogelijk aan de bouw van een nieuw stadion beginnen

Anderlecht blaast stadiondossier nieuw leven in met andere locatie: "Vermijden dat het zoals in Brugge gaat"
Foto: © photonews

RSC Anderlecht blaast het stadiondossier nieuw leven in. De Belgische recordkampioen wil een nieuwe tempel bouwen in de buurt van het huidige Astridpark. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de wil van Brussel.

Het is inmiddels duidelijk dat het Eurostadion - dat niet enkel de thuishaven van de Rode Duivels, maar ook van RSC Anderlecht zou worden - er nooit zal komen. Dus moet paars-wit op zoek naar een alternatief. 

Een nieuwe tempel in Neerpede botste op tegenkantig van Brussels burgemeester Eric Tomas (PS). Marc Coucke wil dan ook een toegift doen en bouwen in de buurt van het huidige Lotto Park. 

We gaan zelf voorstellen indienen en niet zomaar een beroep doen op projectontwikkelaars

Michael Verschueren

"We gaan zelf voorstellen indienen", vertelt Michael Verschueren bij BRUZZ. "Het is niet de bedoeling om zomaar een beroep te doen op projectontwikkelaars. We moeten absoluut vermijden dat we in twee snelheden werken, zoals bij Club Brugge en Cercle het geval is."

Goedkopere tickets

De sportief directeur beseft zelf ook dat een groter stadion nodig is om te blijven groeien. "We kunnen de tickets niet alleen goedkoper maken, maar ook een diverser publiek bereiken. Het stadion zit tegenwoordig altijd vol."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties