Man City neemt afscheid van "een grote meneer": "Grote persoonlijkheid op en naast het veld"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Manchester
| 0 reacties

De fans Van Manchester City brengen nog een laatste keer hulde aan Vincent Kompany

Man City neemt afscheid van "een grote meneer": "Grote persoonlijkheid op en naast het veld"

Woensdagavond werd Vincent Kompany woensdagavond uitgewuifd door duizenden fans die elf jaar lang lief en leed met hem hebben gedeeld.

De shirts en sjaals met opschriften over en afbeeldingen van Vincent Kompany werden massaal verkocht voor de Testimonial Match in het Etihad Stadium. "Vinnie don't shoot" of het lied "Here's to you Vincent Kompany" keerden vaak terug.

De goal tegen Leicester vorig seizoen was een van de vele momenten waarop de skipper van Manchester City zich onsterfelijk heeft gemaakt bij het hemelsblauwe gedeelte van Manchester.

De pegel die Kasper Schmeichel vloerde was ook het meest populaire antwoord op de vraag welke van de 20 goals die Kompany voor City heeft gemaakt hun favoriete was. Misschien lag dat ook aan het feit dat die nog het meest vers in het geheugen lag, want voor een kleine minderheid was de kopbal tegen Manchester United (1-0) de belangrijkste.

Maar waarom is Kompany dan zo'n clubheld. "De vele prijzen", "de beste verdediger die de club ooit heeft gehad", "zijn persoonlijkheid op en naast het veld" en "het feit dat hij tussen al die wereldsterren zichzelf kon blijven" hoorden we vallen zo'n twee uur voor de match.

We ontmoetten ook een Japanner die speciaal voor deze gelegenheid naar Engeland was afgereisd. Hij was al vier keer naar Manchester City komen zien, maar de Testimonial Match van Vncent Kompany kon hij voor geen geld van de wereld missen. Hij zal zijn held vanavond niet zien schitteren, laat staan schieten, want Kompany is geblesseerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties