Meer dan 372 miljoen euro aan transacties in Jupiler Pro League, wie deed de beste financiële zaken?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 11 reacties
Meer dan 372 miljoen euro aan transacties in Jupiler Pro League, wie deed de beste financiële zaken?
Foto: © AVL

Wat een zomermercato in de Jupiler Pro League! Vanaf dit weekend gaan we zien of en wat voor impact dat allemaal zal hebben.

Racing Genk is het team geweest dat het meeste geld heeft uitgegeven. Bongonda was de duurste bij hen met een bedrag van om en bij de zeven miljoen euro, maar ook onder meer Paul Onuachu (6 miljoen euro), Patrik Hrosovsky (5,2 miljoen), Ianis Hagi (4 miljoen) en Carlos Cuesta (3,8 miljoen) hebben veel geld gekost.

Aan de andere kant is Club Brugge er - mede dankzij recordwinst op onder meer Wesley Moraes er het beste uitgekomen: zij maakten niet minder dan 13,5 miljoen euro winst in deze zomermercato, toch wel een waanzinnig cijfer. In totaal haalden ze 62 miljoen euro binnen.

Antwerp de investeerders

Antwerp heeft dan were het meest geïnvesteerd en heeft op die manier 5,2 miljoen meer gepompt in nieuwe spelers dan het verkocht heeft - al deed Standard met Zinho Vanheusden (12,6 miljoen euro) dé toptransfer van de zomer.

De cijfers volgens Transfermarkt zeggen in feite genoeg: in totaal werd er door de Belgische teams 146,4 miljoen euro uitgegeven, al kwam er ook 225,68 miljoen euro binnen. 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties