KSV Roeselare traint vandaag gewoon weer, curator is het er niet mee eens
Arjen T'Sjoen
| 11 reacties

Vandaag hervatte KSV Roeselare gewoon de training

KSV Roeselare traint vandaag gewoon weer, curator is het er niet mee eens

KSV Roeselare heeft vanmorgen gewoon weer getraind. De West-Vlaamse club tekende intussen verzet aan tegen het vonnis en hoopt snel op duidelijkheid.

Gisteren verklaarde de ondernemingsrechtbank van Kortrijk dat Roeselare failliet is. De 1B club had een restaurantschuld niet betaald. Na een uitleg van CEO Marco Manso ging de ochtendtraining toch gewoon van start.

Curator Yves François was het daar bij Sporza niet mee eens: "Gisteren heb ik mondeling en schriftelijk gemeld dat er binnen clubverband niets mag gebeuren. Ik kan hen natuurlijk niet verbieden om een voetbalterrein te betreden. Dat is privé en niet in clubverband, als er iets gebeurt valt dat buiten mijn verantwoordelijkheid."

Roeselare betaalde de schuld al 

Het nieuwe clubbestuur van Roeselare gaf na het faillissement aan dat ze niks van die rekening af wisten. "Nadat ik hen gemeld had dat ze failliet waren, hebben ze met de clubrekening de cateraar betaald. Dat was echter een onwettige betaling dus heb ik het geld al teruggevorderd", aldus François.

KSV Roeselare wil de zaak uiteraard snel uitklaren en tekende verzet aan tegen het vonnis. Dat werkt niet opschortend waardoor de kans groot is dat de wedstrijd tegen Virton niet zal doorgaan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties