Analyse PROFIEL Galatasaray: Uitgekookt, ervaren elftal met veel grote namen

Arjen T'Sjoen
| 2 reacties
PROFIEL Galatasaray: Uitgekookt, ervaren elftal met veel grote namen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdagavond neemt Club Brugge het thuis op tegen de Turkse topclub Galatasaray SK. In Jan Breydel moet er eigenlijk meteen gewonnen worden.

Korte historie

Galatasaray is uiteraard al jaren één van de grootste clubs uit Turkije. 22 titels, 18 bekers en 1 UEFA Cup liegen er niet om. Vorig seizoen werd na een moeilijke competitiestart de dubbel gepakt met een voorsprong van twee punten op Istanbul Basaksehir. Topschutter in dat seizoen werd Mbaye Diagne met 31 stuks, hij is de laatste aanwinst van tegenstander Club Brugge.

De laatste keer dat Galatasaray een Belgische ploeg tegenkwam was in het seizoen 2014/2015. Tegen Anderlecht kon het enkel thuis een punt pakken. In het Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu eindigde de wedstrijd op 1-1, Anderlecht won thuis met 2-0 dankzij doelpunten van Chancel Mbemba.

Elftal

Sinds december 2017 is Fatih Terim terug bij Galatasaray. De Turkse topcoach won eerder al de UEFA Cup met Gala en pakte ook 8 titels en 3 bekers. Terim werkte ooit eventjes als hoofdcoach van AC Milan en haalde als bondscoach met Turkije de halve finales van het EK in Oostenrijk en Zwitserland in 2008.

Normaal gezien kiest Terim voor een 4-3-3 met twee defensieve middenvelders. De Uruguayaanse international Fernando Muslera is al 8 jaar de eerste doelman van Galatasaray. Achterin kennen we uiteraard Christian Luyindama, hij kwam vorige winter over van Standard. Op de backs staat er met Nagatomo (ex-Inter) en Mariano (ex-Sevilla) bijzonder veel ervaring. Offensief zijn ze sterk, maar achterin durven ze al eens een steek te laten vallen. 

Op het defensieve middenveld kwamen er met Jean Michaël Seri, Steven Nzonzi en Mario Lemina heel wat extra opties bij. Voorlopig lijken Nzonzi en Lemina de voorkeur te krijgen. Op de nummer 10 speelt normaal gezien Younès Belhanda. De spelmaker liep dit weekend een kaakbeenbreuk op en zal er niet bij zijn. Omdat de andere nummer 10 in de selectie (Emre Akbaba) ook nog een hele tijd buiten strijd is, is het voorlopig nog een raadsel wie hem zal vervangen.  Voorin ondersteunen Ryan Babel en Sofiane Feghouli topaanwinst Radamel Falcao. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties