Vanhaezebrouck: "Anderlecht heeft Belgisch voetbal verkeerd ingeschat"

Nico Wieme
| 57 reacties
Vanhaezebrouck: "Anderlecht heeft Belgisch voetbal verkeerd ingeschat"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht werd tijdens de tweede helft bij Club Brugge volledig onder de voet gelopen door zijn tegenstander. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat dit de hoofdstedelingen overkomt. "Hun fysieke paraatheid blijft een probleem", beweert Hein Vanhaezebrouck.

Hein Vanhaezebrouck was bijzonder streng voor paars-wit na de povere prestatie bij Club Brugge. “De eerste helft viel nog mee, maar in de tweede helft denderde Club gewoon over Anderlecht. Het verval in de tweede helft zien we iedere week bij Anderlecht”, aldus de analist bij Sports Late Night.

De ex-coach van paars-wit heeft zijn eigen mening over het povere spel van de hoofdstedelingen. “Iedere week vliegen er drie of vier jongens naar de tribune. Wat gaat Vincent Kompany volgende week doen? Sambi Lokonga keert dan terug uit schorsing. Hij is momenteel de grote man om op de 6 te spelen. Ga je dan Adrien Trebel terug in de tribune zetten?”

Ook over de kansen voor deelname aan PO1 heeft Vanhaezebrouck een duidelijke mening. “Als je denkt dat je met de jonge gasten die er nu zijn, kunt meespelen voor PO1, dan heb je een inschattingsfout gemaakt, ten eerste van je groep en uiteindelijk ook van het Belgische voetbal. Als je dat doet, begrijp je niet wat het Belgische voetbal inhoudt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties