Beerschot gaat dieper in op de trainerswissel en verklaart de keuze voor Losada als T1
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 8 reacties

Beerschot legt uit waarom het Vreven heeft ontslagen en voor Losada als nieuwe T1 koos

Beerschot gaat dieper in op de trainerswissel en verklaart de keuze voor Losada als T1
Foto: © photonews

Enkele uren nadat Beerschot het ontslag van Stijn Vreven had aangekondigd heeft de club een persconferentie gehouden. Daarin verklaarden bestuurders Walter Damen en Gunther Dieltjens de motieven voor de trainerswissel.

Twee weken geleden liet voorzitter Francis Vrancken optekenen dat Vreven het seizoen zou uitdoen bij Beerschot. "Het verschil met twee weken geleden is dat we nu niet meer in aanmerking komen voor de eerste periodetitel", citeerde Het Laatste Nieuws ondervoorzitter Damen. Vrancken was overigens niet aanwezig op de persconferentie.

Maar dat was niet de enige reden. "Er is sleet gekomen op bepaalde relaties", ging hij verder. "Nu was dus het goede moment om in te grijpen. Zo heeft de opvolger van Vreven nog enkele weken om zich voor te bereiden op de tweede periode." Die begint op 15 november met een match tegen OHL, de huidige competitieleider.

Vertrouwen in Losada

Voorts benadrukte Damen ook dat Vreven en de club met een goede verstandhouding uit elkaar zijn gegaan. Hernan Losada neemt het roer over en krijgt tot aan het einde van het seizoen om zich te bewijzen.

"Door een interne oplossing te kiezen verliezen we weinig tijd. Losada heeft volgens ons de kwaliteiten en hij kent de spelersgroep en de technische staf. Hij beschikt ook over de juiste diploma's", besloot algemeen manager Gunther Dieltjens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties