"Als Vanaken niet mag meedoen tegen San Marino moet je hem eigenlijk niet meer oproepen"

Redactie
| 77 reacties
"Als Vanaken niet mag meedoen tegen San Marino moet je hem eigenlijk niet meer oproepen"
Foto: © photonews

Er was wel wat commotie de voorbije interlandperiode toen Roberto Martinez eerst Yari Verschaeren en dan Benito Raman liet invallen in plaats van Hans Vanaken. De middenvelder van Club Brugge zit in topvorm, maar bij de Rode Duivels krijgt hij maar geen volwaardige kans.

Het is ook een beetje de positie van Vanaken, weet Jan Ceulemans. Op de aanvallende middenvelder is de concurrentie moordend, maar hij zou het ook kunnen op de plaats van De Bruyne of Witsel. "Ja, hij zou die rol van verdedigende middenvelder zeker aankunnen”, aldus Ceulemans in HBvL. “Hij heeft een enorm loopvermogen en voetballend is dat helemaal geen probleem. Op die positie krijgt hij toch wat meer ruimte."

De komende interlands zou hij toch eens moeten kunnen laten zien wat hij in zijn mars heeft. "Zoals gezegd, hij kan gerust wat Tielemans en Dendoncker ook kunnen. En zeg nu zelf: als hij tegen San Marino niet mag meedoen, dan moet je hem nooit meer oproepen. Ik weet wel dat het systeem voor Martinez heel belangrijk is, maar je mag ook eens proberen te ontdekken welke andere spelers in dat systeem kunnen functioneren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties