Groep B: Oekraïne mag als groepswinnaar naar het EK na stuntzege tegen Portugal, Ronaldo maakt wel 700e doelpunt

Arjen T'Sjoen
| 1 reacties

In groep B namen Oekraïne en Portugal het tegen mekaar op in een rechtstreeks duel om de eindzege in de poule. Nummer drie Servië kwam ook in actie en kan nog doorstoten, maar heeft wel een klein mirakel nodig.

Oekraïne-Portugal

Oekraïne dat begon met AA Gent-aanvaller Roman Yaremchuk in de basis toonde zich bijzonder efficiënt in de eerste helft. Via Roman Yaremchuk stond het al heel snel 1-0 en twintig minuten later maakte Andriy Yarmolenko er 2-0 van. Na de pauze bracht Fernando Santos er nog Atlético Madrid-aanvaller Joao Félix bij en er kwamen ook kansen. Twintig minuten voor tijd kwam Portugal dan toch weer in de wedstrijd. Taras Stepanenko kreeg zijn tweede gele kaart en Cristiano Ronaldo zette de strafschop om.  Het 700e doelpunt uit de rijkgevulde carrière van de Juventus-aanvaller. Portugal kwam nog opzetten, maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Oekraïne is groepswinnaar en gaat dus naar het EK, Portugal moet nog rekening houden met Servië om de tweede plek.

Litouwen-Servië

Servië moest absoluut winnen bij Litouwen om nog kans te maken op een top twee in de groep. Na een zwakke eerste helft kwam Servië in de tweede op voorsprong na twee doelpunten van Aleksandar Mitrovic. Litouwen milderde in het slot nog tot 1-2 via Kazlauskas. Servië volgt nu op een punt van Portugal en speelt nog thuis tegen Luxemburg en Oekraïne. Het zal wel moeten hopen op een stunt want de Portugezen spelen nog tegen zwakke broertjes Litouwen en Luxemburg.