Van de Belgische hoop naar... Filipijns international: Dylan De Bruycker's indrukwekkende traject

Nils Wens
| 0 reacties
Van de Belgische hoop naar... Filipijns international: Dylan De Bruycker's indrukwekkende traject

Er wonen meer Belgen in het buitenland dan we denken en sommigen van hen hebben de kansen gegrepen die zich aandienden: Dylan De Bruycker is zo'n Belg. Hij werd opgeleid in Gent en Brugge, maar nu speelt hij in de Filipijnen, het land van zijn moeder. Hij is zelfs international geworden!

Dylan De Bruycker is pas 21 jaar oud en wordt nu beschouwd als een van de grootste talenten.... in het Filipijnse voetbal. Het heeft echter een zeer Belgisch klinkende naam en het heeft een reden: Dylan heeft Belgische vader en een Filippijnse moeder - zijn volledige naam is Dylan Escalana-De Bruycker.

Het was echter in België dat De Bruycker zijn debuut maakte: hij trainde bij AA Gent, voordat hij op 13-jarige leeftijd bij Club Brugge kwam. Hij verbleef er tot 2016, waarna hij zich op 19-jarige leeftijd kortstondig bij Zulte Waregem aansloot. 

Filipijnen

De Bruycker was waarschijnlijk van mening dat hij zijn kans in België niet ging krijgen en dus besloot hij in 2017 zichzelf tot het land van zijn moeder te wenden. Er werd namelijk een nieuwe competitie opgericht in het land en hij sloot aan bij één van die nieuwe clubs. 

Escalana-De Bruycker trok in 2019 naar kampioen Ceres Negros FC en werd door de Filipijnse pers uitgeroepen tot de meest veelbelovende speler van de club. En niet voor niets: de jonge middenvelder is sindsdien.... internationaal geworden.

Belgisch international tot de U17

Dylan De Bruycker droeg de Belgische nationale trui tot hij 17 jaar oud was en speelde in totaal 11 wedstrijden in verschillende leeftijdsgroepen. In 2017 werd hij echter opgeroepen door zijn moederland: hij nam deel aan de South East Asian Games (U22).

Nog niet zo lang geleden werd hij kampioen met Ceres Negros FC. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties