Interview EXCLUSIEF: Sels: "Mijn Gentse periode was speciaal: iedereen was bang van ons"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties
EXCLUSIEF: Sels: "Mijn Gentse periode was speciaal: iedereen was bang van ons"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Matz Sels won vorig jaar zijn eerste prijs in Frankrijk. Met Straatsburg won hij de Coupe de la Ligue. Al speelde hij geen minuut in die competitie. Een serieus verschil met zijn eerste prijs...

Sels stond namelijk in doel in het kampioenenjaar van AA Gent.

“Heb je bij Straatsburg het spelplezier van bij Gent teruggevonden? Het is waarschijnlijk een familialere club dan Anderlecht of Newcastle?”

“Ik voelde mij bij Anderlecht ook best hoor. Hoewel we pas derde werden… Je kiest voor een bepaalde club, maar weet nooit op voorhand wat er dat seizoen gaat gebeuren.”

“Ook geen spijt van je keuze van Newcastle dan?”

“Met spijt koop je niks. Het verleden is wat het is. Het was mijn eerste buitenlandse ervaring en mijn familiale situatie was toen niet optimaal, maar ik wil geen excuses zoeken. Al hoop ik mij ooit wel opnieuw op een hoger niveau te kunnen bewijzen.”

“Depoitre en Kums hebben na hun vertrek bij Gent ook moeilijke momenten gekend. Was het collectief jullie grote kracht bij Gent?”

“Wat we bij Gent meemaakten was op alle vlakken buitengewoon. De titel, de Champions League… we weten allemaal dat het een speciale periode was. Iedereen was bang van ons.”

“Je hebt al vaak aangegeven nog maar 27 te zijn. Wat verwacht je van de toekomst?”

“In het voetbal kan je niets voorspellen. Ik heb mijn contract hier verlengd tot 2024. Dat zijn vijf jaar en in het voetbal is dat een eeuwigheid. Hoeveel spelers blijven tegenwoordig vijf jaar bij dezelfde club? Niet zo veel, volgens mij.”

Maar natuurlijk blijf ik ambitieus. We zullen wel zien of er zich in de toekomst nog een grotere club meldt. Maar ik ben hier erg gelukkig.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties