Vervelend nieuws voor Olympique Lyon en Oranje: Memphis Depay vermoedelijk enkele weken out

Arjen T'Sjoen

Dinsdagavond deed Olympique Lyon een uitstekende zaak door in eigen huis met 3-1 te winnen van rechtstreekse concurrent SL Benfica. De Franse club staat tweede in de poule na RB Leipzig en heeft nu 3 punten meer dan Zenit met nog 2 wedstrijden te gaan.

Minder fijn nieuws was wel de blessure van de Nederlandse aanvaller Memphis Depay. In de eerste helft maakte hij nog een doelpunt, maar na de rust kwam Memphis niet meer mee het veld op. Hij werd vervangen door Maxwel Cornet.

Volgens RMC Sport zou Memphis een spierscheur in de dij hebben opgelopen. Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas reageerde na afloop: "Het ziet er niet zo goed uit. We zullen de onderzoeken van woensdag afwachten en nadien moeten we een plan bedenken hoe we het zonder hem gaan oplossen. Ik merkte in de rust dat de spelers aangeslagen waren, dat is een compliment voor Memphis." De Nederlander lijkt op die manier de interlands van volgende week te moeten missen.