Reactie Thomas Tuchel: "We zijn de enige ploeg die Club Brugge al kon verslaan"

Alexandre Fiammetti
Alexandre Fiammetti vanuit Parijs
| 12 reacties
Thomas Tuchel: "We zijn de enige ploeg die Club Brugge al kon verslaan"
Foto: © photonews

Club Brugge speelde een goede wedstrijd op het veld van PSG. Dat was ook Thomas Tuchel, de coach van de Parijzenaren, niet ontgaan.

Woensdagavond kwalificeerde Paris Saint-Germain zich voor de achtste finales van de Champions League nadat het Club Brugge met 1-0 over de knie kon leggen. Toch gaf coach Thomas Tuchel na de match ook toen dat het niet makkelijk was voor zijn team. "Het was duidelijk dat het lastig ging worden. Club Brugge heeft op 25 wedstrijden maar twee keer verloren; allebei tegen ons. Wij zijn de enigen die hen konden verslaan", zei Tuchel na de wedstrijd.

"In de eerste periode van de wedstrijd verloren we te vaak de bal. Daarna kregen we stilaan opnieuw de controle. In de tweede helft kwamen er dan enkele foutjes aan te pas en verloren we opnieuw vaak de bal. Ik had het gevoel dat we schrik hadden om te verliezen", vertelde de Duitse coach alvorens hij van wal stak waarom hij wisselde naar een 3-5-2.

"De aanvallers van Brugge stonden hoog. Dat moest ik controleren. Daarna stonden we korter en konden we verhinderen dat ze dichterbij kwamen. Het heeft gewerkt. We zijn gekwalificeerd en daar ben ik blij om", besloot Tuchel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties