Wordt Virton (en bij uitbreiding heel 1B) onderbelicht door media en publiek?

Florent Malice
Florent Malice
| 19 reacties
Wordt Virton (en bij uitbreiding heel 1B) onderbelicht door media en publiek?
Foto: © photonews

Vanavond staat er een finale avant la lettre op het programma in 1B. Virton en OHL strijden in een onderling duel om het eerste periodekampioenschap. Maar krijgt deze wedstrijd de aandacht die ze verdient?

Excelsior Virton zal vrijdag in een vol stadion de strijd aangaan tegen OHL. De Luxemburgse club overtreft de stoutste verwachtingen, waardoor de voetballiefhebbers hun weg stilaan vinden naar Virton. "De mensen in Luxemburg houden van voetbal, maar heel vaak gaan ze naar hun club in de lagere afdelingen kijken. Ze komen enkel naar Virton als er geen andere match is", vertelt Guillaume François.

"Natuurlijk kunnen wij niet altijd 5000 toeschouwers hebben", beseft de speler van Virton. "Maar ik denk toch dat we op een gemiddelde opkomst van 2500 à 3000 toeschouwers mogen rekenen in de tweede periode, gezien ons parcours tot dusver." 

Toch zijn ze bij Virton niet te spreken over het gebrek aan mediabelangstelling er heerst voor de prestaties van hun club, en voor 1B tout court. "Vorig jaar werd er zoveel goed gesproken over Union, maar ook zij kregen niet de aandacht die ze verdienden. Dat is typisch 1B in België. Als ik naar de doelpunten in onze competitie kijk, dan doen we niet onder voor de Jupiler Pro League. Maar in België verandert de mentaliteit helaas heel traag. Al geloof ik er wel in dat meer en meer mensen stilaan inzien dat het niveau in 1B steeds hoger wordt", besluit Guillaume François.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties