Duitsland, Nederland, Kroatië en Oostenrijk vervoegen rijtje geplaatste landen, Beerschot moet vrezen voor blessure van sterkhouder

Duitsland, Nederland, Kroatië en Oostenrijk vervoegen rijtje geplaatste landen, Beerschot moet vrezen voor blessure van sterkhouder
Foto: © photonews

Niet enkel de Rode Duivels kwamen op zaterdagavond in actie, ook diverse andere ploegen streden om de drie punten.

Groep C

In groep C zijn de kaarten geschud. Zowel Duitsland als Nederland mogen naar het EK. De Duitsers doen wel de beste zaak, door met 4-0 te winnen van Wit-Rusland.

Nederland kon namelijk niet verder komen dan een 0-0 gelijkspel bij Noord-Ierland en moet zo de groepsleiding afstaan aan de Duitsers. Voor Noord-Ierland zal het via de play-offs van de Nations League moeten gebeuren. De Noord-Ieren misten overigens nog een strafschop in de eerste helft.

Groep E

Kroatië kwam in eigen huis op achterstand tegen Slowakije, maar zette de scheve situatie nog helemaal recht via Vlasic, Petkovic en Perisic. Het is daardoor ook zeker van het EK. 

Wales won van Azerbeidzjan met 0-2, met doelpunten van Moore en Wilson in de eerste helft. De Welshmen mogen zo nog dromen van het EK voorlopig en kunnen het thuis tegen Hongarije afmaken. 

Groep G

Slovenië won dankzij een owngoal van de Letten in eigen land met 1-0. Of dat voldoende is om toch nog te dromen van het EK? 

Niet dus, want later op de avond wonnen zowel Polen als Oostenrijk hun wedstrijd en dus zijn ook zij allebei zeker van het EK. 

Groep I

In de groep van de Belgen won Schotland op bezoek bij Cyprus met 1-2. Bij de Cyprioten stond Pardo in doel.

Kazachstan won dan weer met 1-3 bij San Marino. Vorogovskiy (Beerschot) viel na een dik kwartier geblesseerd uit.

2e klasse

16/11/2019 20:30Sporting Lokeren - Lommel SK0-1

EK

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties