Interview Habib Habibou heeft nog een grote droom in zijn carrière

Alexandre Fiammetti
Alexandre Fiammetti
| 5 reacties
Habib Habibou heeft nog een grote droom in zijn carrière
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De international van de Centraal Afrikaanse Republiek speelt sinds september voor Lokeren. Habibou kan al terugblikken op een rijkgevulde carrière, maar toch heeft hij nog een grote droom: de Africa Cup spelen met zijn land.

"Omdat er in 1B geen interlandbreak was, ben ik in België gebleven en dus niet ingegaan op de selectie van mijn land. Dat was een moeilijke beslissing. Bovendien wilde ik geen onnodige risico's nemen. Stel je voor dat ik met een blessure terugkeer na de interlands...", aldus Habibou.

De ex-speler van AA Gent, Charleroi en Zulte Waregem wil zich met de Centraal Afrikaanse Republiek kost wat kost voor het eerst in de geschiedenis plaatsen voor de Africa Cup. "We wonnen onze eerste groepswedstrijd met 2-0 tegen Burundi. We nemen het in de tweede match op tegen Mauretanië. Daarna volgt Marokko en daar zal ik bij zijn."

"We spiegelen ons aan landen als Madagascar en Gambia, die zich al eens wisten te kwalificeren voor het eindtornooi. Samen met mijn ploegmaats en mijn neef Geoffrey Kondogbia willen wij geschiedenis schrijven. De mensen van de Centraal Afrikaanse Republiek verdienen dat. Dat is de droom die ik nog wil verwezenlijken in mijn carrière", besluit Habib Habibou.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties