Oblak, Mitroglu en deze andere grote namen komen al zeker niet in actie op het EK

Oblak, Mitroglu en deze andere grote namen komen al zeker niet in actie op het EK

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twintig landen zijn al zeker van hun plaats op het EK, zestien spelen straks nog play-offs en negentien landen mogen het hoofdtoernooi vergeten. Bij de uitgeschakelde landen spelen tal van grote namen of spelers met een link met België. Een klein overzicht.

Een van de beste doelmannen ter wereld is er met Slovenië opnieuw niet geslaagd om zich te plaatsen voor een groot toernooi. Dat heb je dan zeker als je doelman de grote vedette is. Jan Oblak kan dus een uitgebreide vakantie boeken deze zomer. Hetzelfde geldt voor zijn collega-doelman Anthony Moris, de Luxemburgse aanvoerder van Virton.

Griekenland, de Europese kampioen van 2004, zal dat kunststukje niet kunnen herhalen in 2020. Dat betekent ook dat Mitroglu, Manolas en Sokratis Papastathopoulos niet van de partij zijn. Ook in kwalificatiepoule J spatte de EK-droom van Henrikh Mkhitaryan en Armenië uit elkaar.

Voorts mag ook Beerschot-verdediger Vorogovskiy een kruis maken over het EK met Kazachstan. Voor Goran Pandev (36) van Noord-Macedonië was het wellicht zijn laatste kans op deelname aan een groot toernooi. Zijn landgenoten Zajkov (Charleroi), Trickovski (ex-Club Brugge en Waasland-Beveren) en Trajkovski (ex-Mechelen en Zulte Waregem) hebben nog wel enkele jaren als profvoetballer voor zich.

Standard-winger Boljevic kon zich ook niet plaatsen voor de play-offs, misschien wel mede omdat aanvoerder Jovetic bijna heel de voorronde geblesseerd was. Ragnar Klavan haalde het ook niet met Estland. Hij kan in de zomer tijd doorbrengen met zijn ploegmakkers van Cagliari, zoals Radja Nainggolan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties