De CL-teerling is geworpen: Ajax uitgeschakeld na thuisnederlaag, doelpunt van Lukaku helpt Inter niét voorbij Barcelona

Redactie
| 1 reacties
De CL-teerling is geworpen: Ajax uitgeschakeld na thuisnederlaag, doelpunt van Lukaku helpt Inter niét voorbij Barcelona
Foto: © SC

KRC Genk verliet vanavond het CL-toneel met een zware 4-0-pandoering op het veld van SSC Napoli. Maar wat gebeurde er verder op de Europese velden? Een overzicht.

(E) SSC Napoli 4 - 0 KRC Genk 
(E) RB Salzburg 0. - 2 Liverpool FC

De twee favorieten van groep E lieten zich niet verrassen en overwinteren in de Champions League. The Reds zijn groepswinnaar, terwijl Salzburg naar de Europa League mag.

(F) Borussia Dortmund 2 - 1 Slavia Praag
(F) Internazionale FC 1 - 2 FC Barcelona

Romelu Lukaku scoorde vanavond voor Inter, maar toch slaagden de Italianen er niet in om een veredeld B-elftal van Barcelona opzij te zetten. Borussia Dortmund deed wel wat nodig was en overwintert. Big Rom moet naar de Europa League.

(G) SL Benfica 3 - 0 Zenit
(G) Olympique Lyonnais 2 - 2 RB Leipzig

De kaarten in groep G waren al zo goed als geschud. Leipzig bekert als groepswinnaar door op het Kampioenenbal. Dat geldt overigens ook voor Lyon. Benfica mag door de ruime overwinning tegen de Russen naar de Europa League.

(H) AFC Ajax 0 - 1 Valencia
(H) Chelsea FC 2 - 1 Lille OSC

Ajax stond vorig seizoen nog in de halve finale, maar de droom is voorbij. De Ajacieden eindigen derde na Valencia en Chelsea na een verrassend verlies in de eigen ArenA tegen de ploeg uit de Appelsienenstad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties