Napoli - Lazio: Geen Mertens of Lukaku, wel penaltymisser en twee rode kaarten... na 25 minuten

Simon Wauters

Napoli heeft zich dinsdagavond na een knotsgekke wedstrijd geplaatst voor de halve finale van de Copa Italia. Lazio ging met 1-0 voor de bijl.

Dries Mertens en Jordan Lukaku ontbraken door blessures, maar ook zonder Belgen was de wedstrijd heerlijk om volgen. Lorenzo Insigne opende al na twee minuten de score, na tien minuten miste Ciro Imobile van op de stip de kans om belijk te maken.

Nog eens tien minuten later kreeg Elseid Hysaj zijn tweede gele kaart. Napoli met tien. Na 25 minuten moest ook Lazio met tien verder. Lucas Leiva kreeg geel voor een overtreding en voor protest binnen dezelfde minuut. Tien tegen tien.

Lazio toonde zich later de betere ploeg en creëerde het meeste kansen, maar doelpunten vielen er niet meer. Eindelijk nog eens goed nieuws voor het geteisterde Napoli, met andere woorden.