Thriller met 7 goals en rood voor Neymar, maar PSG trekt aan het langste eind

Hannes Van Gael

PSG heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt tegen Bordeaux. In de slotfase gaf het een dubbele voorsprong nog bijna uit handen, maar de drie punten bleven in Parijs. Het werd 4-3.

PSG heeft de kloof op Olympique Marseille van tien naar dertien punten uitgebreid. De Zuid-Fransen verloren zaterdag met 1-3 van Nantes en daar profiteerden de hoofdstedelingen optimaal van, maar niet zonder de nodige moeite en stress.

Eerst wisten Cavani -hij scoorde zijn 200e goal voor de club- en Marquinhos de 0-1 van Hwang uit, maar diep in de toegevoegde tijd van de eerste helft maakte Castro gelijk en liep Neymar tegen zijn eerste gele kaart aan in een opstootje.

Marquinhos en Mbappé leken de zege vervolgens veilig te stellen, maar door de 4-3 van Pardo in de 83e minuut werd het nog spannend. PSG zag nog een doelpunt afgekeurd worden in het slot en de wedstrijd eindigde zelfs nog met 21 spelers nadat Neymar een tweede gele kaart pakte voor een late tackle. De 4-3 bleef echter ongewijzigd.