Twee doelpunten in minuut zes, drie in de extra tijd: PEC Zwolle doet gouden zaak in strijd tegen degradatie

Simon Wauters

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een knotsgek duel gewonnen in de Eredivisie. Vitesse was het kind van de rekening.

PEC kwam na zes minuten op voorsprong, maar incasseerde binnen diezelfde minuut nog de gelijkmaker. Vitesse ging rusten met een voorsprong, maar een kwartier voor tijd werd het 2-2.

Bij het ingaan van de extra tijd maakte Reza  Ghoochannejhad (ex-Standard en STVV) er 3-2 van, maar  nog was het niet afgelopen. Vitesse kwam langszij in minuut 92, maar in de 94e minuut werd nog 4-3.

Héél dure punten voor PEC, dat over Fortuna Sittard en de degradatiestreep springt.